Pedicure

Vaak krijgen voeten niet de aandacht die ze nodig hebben, terwijl zij ons hele lichaam moeten dragen. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, voor iedereen is een goede voetverzorging van belang. Likdoorns, hielkloven en ingegroeide nagels kunnen als zeer pijnlijk ervaren worden.


Voorkom problemen

U kunt een hoop problemen voorkomen door op tijd actie te ondernemen en contact op te nemen met een vakbekwame pedicure. Met name voor diabetici en reuma patiënten is een goede voetverzorging en controle heel belangrijk met het oog op eventuele complicaties.

 


Specialisaties

Voetverzorging bij Diabetici

Pedicures krijgen zeer regelmatig een cliënt te behandelen met het ziektebeeld diabetes. Zij kunnen een essentiele rol vervullen bij de preventie en vroegtijdig herkenning van voetproblemen bij diabetes patiënten. Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt en of nagelafwijkingen kunnen veel problemen worden voorkomen. Veel diabetespatiënten komen in aanmerking voor een pedicure vergoeding, u kunt uw zorgverzekeraar hierover informeren.
Zie ook de pagina Diabetische voet

Voetverzorging bij Reuma

Veel voetverzorgers komen in hun praktijk in aanraking met mensen die reuma hebben. Vaak is de oorzaak van reumatische aandoeningen niet bekend en kan er dus alleen symptomatisch behandeld worden. Een symptomatische behandeling houdt in dat alleen de verschijnselen (bijvoorbeeld pijn of overmatige eeltvorming) behandeld worden. De patiënt geneest niet, maar heeft wel baat bij de behandeling, omdat de klachten verlicht worden. Reumapatiënten kunnen in aanmerking komen voor een pedicure vergoeding, informeer uw zorgverzekeraar hierover.
Zie ook de pagina Reumatische voet

Voetreflexmassage

De gedachte achter de reflexologie is, dat “ziek” zijn ,stress, lusteloosheid e.d. signalen zijn van een verstoorde harmonie tussen lichaam en geest. Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. De blokkades die zijn ontstaan, kunnen worden opgeheven. De organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflexie in de voet. Bij storingen zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van een reactie b.v. pijn of jeuk. De plaats waar deze reactie onstaat geeft weer welk orgaan of lichaamdeel niet goed functionneert. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Voetreflexologie is niet alleen een ontspannende en prettige maar ook een zeer veilige methode. Maar ook zonder klachten is deze behandeling als zeer prettig te ervaren!